torsdag den 29. november 2012

Pumpkin pie, en orange lækkerbisken


Du kan lige nå det lidt endnu, hvis du skulle have lyst til at bage denne skønhed. Efteråret er blevet erstattet med vinter og derfor forsvinder de danske hokkaidogræskar også lidt efter lidt. Tærten her er med garanti blevet serveret tusind af gange i USA da det jo forleden var Thanksgiving, men hjemme hos mig er den blevet serveret for forældre, kæreste, og mine nye kollegaer på arbejdet. Den største af tærterne smed jeg nemlig i fryseren og da så arbejdet kaldte til personalemøde lovede jeg at hive den op igen og smilene var store! Især hos de to som hver fik en kvart med hjem til hygge med deres mænd ;-) Igen har jeg fundet opskriften hos en anden blogger, denne gang The Cakeaholic, lige her! Det eneste jeg gjorde anderledes var at erstatte muskovadosukkeret med farin og undvære stødt ingefær. Mørdejen her var dejlig nem at arbejde med og vil blive brugt igen mange flere gange.

Ingredienser til 1-2 tærter (opskriften siger én tærte på 26 cm, men jeg fik to ud af det)

1. Mørdej: 
  • 300 g. hvedemel 
  • 150 g. stuetemp. smør 
  • 100 g. flormelis 
  • 1 æg

Fremgangsmåde: Alle ingredienser æltes sammen, til den er en sammenhængende ens masse. Herefter lægges dejen på køl i cirka en halv time. Rul dejen ud på et meldrysset bord og sørg hele tiden for at dejen kan flyttes rundt på. Læg dejen i din tærteform(e) og blindbag (læg bagepapir i og hæld tørrede bønner i, evt. kikærter) i 15 minutter i en 200 grader varm ovn. 

2. Hokkaidofyld: 
  • 1 hokkaido græskar
  • 150 g. farin eller muskovado sukker 
  • 1 spsk majsstivelse 
  • ½ tsk salt 
  • 3/4 tsk kanel, stødt
  • 3/4 tsk stødt ingefær (kan undværes) 
  • 1 tsk vaniljeekstrakt (evt. mere, smag dig frem) 
  • 1/4 tsk stødt muskatnød 
  • 1 dåse kondenseret mælk 
  • 3 æg

Fremgangsmåde: Start med at halvere dit græskar og derefter fjerne kernerne. Skær det så ud i både som bages i 50 minutter i en 130 g. varm ovn (græskarkødet skal være helt mørt). Herefter skraber du kødet ud i en skål eller en foodprocessor, i hvert fald skal det blendes til en puré. Denne puré piskes sammen med farin, majsstivelse, salt, kanel, ingefær, vaniljeekstrakt, muskatnød, kondeseret mælk og æg i en stor skål. 

Hæld nu dit lækre græskarfyld i den blindbagte mørdej og bag tærten eller tærterne i 35-40 minutter ved 175 grader varm ovn. Midten skal være fast inden tærten tages ud. Giv gerne tærten lov til at stå og køle lidt af før den serveres. Server evt. med sigtet flormelis, is eller flødeskum. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar