lørdag den 3. november 2012

Mississippi mud pie, en ordentlig chokoladesag

For nogle uger tilbage besøgte jeg min dejlige veninde Katrine i hendes lille landby og kæmpe flotte træhus. Vi gik i klassen sammen igennem hele hf og blev tætte veninder som tit havde snacks og kager med til hinanden. Derfor var det også oplagt for os at lave en kage sammen. Ikke en der skulle bages, men en god tung sag som Katrine aldrig havde hørt om. Det blev der hurtigt lavet om på og sammen fik vi lavet missisippi mudpie efter denne opskrift som jeg fandt på dk-kogebogen her. Du kan være sikker på at du ikke kan spise mere end et lille stykke, men den smager bare  godt.

Ingredienser til bund:

  • 150 g. knuste digestive kiks 
  • 50 g. usaltet smeltet smør.
Ingredienser til fyld:

  • 300 g. skumfiduser 
  • 6 spsk mælk 
  • 0.25 tsk kanel 
  • 350 g. mørk chokolade 
  • 4 dl piskefløde 
  • 4 spsk rom 
  • 4 spsk stærk kaffe 
Pynt: 

  • kakaopulver 
  • 50 g. revet chokolade
Fremgangsmåde: Smelt det usaltede smør og knus kiksene godt. Bland de to ting sammen og kom det så i bunden af en springform på ca. 22 cm i diameter. Brug din håndflade til at presse det godt sammen i formen.

Skumfiduser, mælk og kanel røres sammen i en lille gryde/kasserolle, indtil skumfiduserne er smeltede. Tag gryden af varmen og afkøl. Smelt chokoladen over vandbad og afkøl. Fløden piskes stiv. Rom og kaffe vendes rundt i den stivpiskede fløde. Vend så den smeltede chokolade og flødeskummet i den smeltede skumfidusblanding. Herefter hældes massen i springformen, oven på kiksebunden. Springformen dækkes med sølvpapir og stilles i køleskabet. Kagen er klar når den er fast når du forsigtigt bevæger din springform. 

Nu kan du sigte kakaopulver over kagen i et jævnt lag og yderligere pynte med chokoladespåner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar