tirsdag den 27. november 2012

Chokoladeboller

Server de her basser til en fødselsdag eller måske som tilbehør til aftenkaffen. En lun chokoladebolle går du aldrig galt i byen med! Selve opskriften fandt jeg på bloggen her, som hedder Madmedhjertet :-) Og så har jeg kun én ting at sige her til sidst: Husk for guds skyld saltet! ha ha, upsi ;-)

Ingredienser (14 stk): 
  • 50 g. gær - 100 g. smør  
  • 4 dl - kærnemælk (jeg brugte alm. mælk) 
  • 1 tsk salt 
  • 2 spsk sukker 
  • 2 æg
  • ca. 800 g. mel 
  • 100 g. grofthakket chokolade, mørk
Fremgangsmåde: Smøret smeltes og røres sammen med mælken. Rør så gæren ud heri. Sukkeret, saltet og æggene røres herefter også i. Ælt lidt af melet i til du har en grød-konsistens og bland chokoladen i. Resten af melet æltes i til dejen virker mættet, men dog stadig en lille smule klisteret (det gøres nemmest ved brug af røremaskine, men det er smag og behag). Lad nu din dej hæv i én time, i en skål, dækket over med evt. et viskestykke. 

Nu skal din dej deles i 14 lige store stykker som formes til boller og placeres på en bageplade hvor de nu skal efterhæve i 30 minutter. 

Pensl de godt hævede boller med et sammenpisket æg.

Bag bollerne i en opvarmet ovn på 200 grader, i 12 minutter - de skal have en let lys brun farve og lyde hyle når du banker forsigtigt under. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar