mandag den 29. oktober 2012

Vegetarisk samosa

Jeg er blevet sindssygt glad for grønsager og vegetariske retter, mere end nogensinde før. Det samme er min søster og derfor har hun et par vegetar kogebøger stående på hylderne. Den ene af dem Den store vegetariske kogebog er en af de bøger der står højest på min ønskeseddel da den indeholder nogle rigtig lækre opskrifter - heriblandt disse samosas. Med min søster på besøg var igår dagen hvor vi var nødt til at prøve dem af! Da det var tid til rulle dem rigtig sammen var vi lidt på bar bund og fandt derfor en guide på youtube med en rar indisk dame som kunne hjælpe os godt på vej. Ud fra den har jeg lavet en lille billedecollage som jeg håber kunne hjælpe lidt - måden vi gjorde det på fungerede rigtig godt.

Ingredienser: 
  • 1 spsk olivenolie 
  • 2 spsk frisk hakket ingefær 
  • 3 mellemstore kartofler, skrællede og i tern 
  • 90 g. ristede, hakkede cashewnødder 
  • 15 g. kokosmel 
  • 3 spsk kokosmælk 
  • 3 spsk hakkede mynteblade 
  • salt og peber 
  • 1 ½ rulle optøet filodej 
  • majsolie el. anden smagsneutral olie.

Fyldets fremgangsmåde: Olivenolien opvarmes i en stor dyb tykbundet pande. Kartofler og ingefær steges i 8 minutter under konstant omrøring. Cashewnødder, kokosmel, kokosmælk og mynte tilsættes og det hele rører godt sammen. Smag til med salt of peber. Lad så blandingen køle lidt af. 

Her skal du bruge ét sammenpisket æg. Fold din optøede dej ud. Her kan du se ridset af hvordan der er flere plader i en rulle. 

Fremgangsmåde til at folde:
1. Start med at folde en plade over langs. Klister dem sammen med lidt vand. 
- Pensl lidt æg i bunden som vist på billedet. Det vil fungere som lim inden næste trin. 
2. Tag det nederste venstre hjørne og fold det op til øverste kant. 
3. Trekanten du lige har lavet pensles nu med æg, men ikke for meget. 
4. Nu folder du trekanten over til den anden side, så der stadig er en trekant 
5. Pensl så igen trekanten med æg og fold den over en sidste gang. 
6. Nu skulle du gerne have en en slags kræmmehus med en firkantet stykke dej foroven som vist på billedet 
7. I hulrummet i kræmmerhuset kan du nu fylde cirka en skefuld af dit fyld i 
8. Firkanten pensles med æg 
9. Firkanten bukkes over og skal gerne klistre godt fast 
10. Til sidst vender du din samosa om og bukker det lille overskydende stykke dej ind. Videoen som hjalp os finder du her (fra 1:36 minut)

Varm den smagsneutrale olie op i en sauterpande. Dyp enden af en tændstik (enden en svovl) i olien og hvis det bobler omkring træet er olien klar. Lig så forsigtigt et par samosas i olien og giv dem 8 minutter. De dryppes af på et lag af køkkenrulle. Vi spiste dem med en chilisauce og dressing af græsk yoghurt, finthakket agurk, salt og peber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar