tirsdag den 30. oktober 2012

Hokkaidosuppe i flot efterårskulør


Ingredienser til en portion til 4 personer: 
  • 1 hokkaido græskar, befriet for kerner, skåret i tern med skrællen 
  • 1 løg i tern 
  • 4 fed hvidløg, presset 
  • 2 store gulerødder i tern 
  • 4 mellemstore kartofler i tern
  • 1/3 hel rød chili,  uden kerner 
  • 1 tsk revet, frisk ingefær 
  • 1 æble 
  • 1 ½ dl fløde 
  • 1 spsk olivenolie 
  • 1 spsk citronsaft 
  • ½ tsk spidskommen 
  • salt og peber 
  • kogende vand.
Fremgangsmåde: Græskar, kartofler, gulerødder, løg og hvidløg kommes i en gryde og sauteres i et par minutter - det foregår bedst over middelvarme. Hæld herefter vandet på så det dækker 2/3 af alle grønsagerne. Der kan altid kommes mere vand i hvis supper er for tyk. Din chili lægges oven på grønsagerne sammen med den revne ingefær og spidskommen. Låget ligges på og nu koges suppen i 15-18 minutter under høj varme. Efter det blendes suppen i alm. blender eller med stavblender. Den blendes til den er glat og cremet og så tilsættes citron og fløde. Smag til med salt og peber. Sørg for at suppen er varm inden servering, ellers varm suppen forsigtigt op igen. 


Topping: 
  • Græskarkerner, ca. én håndfuld 
  • 1 tsk smør 
  • 1 tsk olivenolie 
  • lidt salt 
  • 1 æble i tern 
  • 2 tsk citronsaft* 
  • ½ tsk honning* 
  • yoghurt naturel. 

Fremgangsmåde: Smør og olie varmes op på panden, græskarkernerne smides på og røres med rundt. De er færdige når de begynder at poppe. Dine æbletern vendes i honning og citronsaft, *men det kan også undlades. Hvis du har lyst kan du komme en eller to skefulde yoghurt på din suppe. 

Opskriften fandt jeg på bloggen her og jeg håber nu at du også kan bruge den lækre suppe til at varme dig på i de her meget kolde dage! ;-)   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar