onsdag den 31. oktober 2012

Chokolade cupcakes m. pebermyntefrosting


Ingredienser til ca. 20 cupcakes: 

  • 200 g. sukker 
  • 2 æg, stuetemp. 
  • 3 dl creme fraiche, stuetemp. 
  • 100 g. smør, stuetemp. 
  • 50 g. kakao 
  • 150 g. mel 
  • 1 tsk bagepulver 
  • 100 g. mørk, smeltet chokolade.
Frosting: 

  • 125 g. smør, stuetemp. 
  • 250 g. flormelis 
  • 2 tsk pebermynteessens
  • lidt mælk 
  • grøn farve
Fremgangsmåde: Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt smør og creme fraiche og pisk til det er blandet sammen. Bland mel, bagepulver og kakao i en skål. Tilsæt din æggemasse over et par omgange, pisk godt. Smelt din chokolade i et vandmad eller let i mikroovnen og tilsæt den så til dejen. Nu mangler du kun at fylde dine forme op 2/3 og så skal kagerne bages ved 200 grader i ca. 15 minutter. Sørg for at tjekke dine kagers midte inden du tager dem ud af ovnene - det gøres bedst ved at stikke en tynd strikkepind eller en tandstik i midten, hvor der helst ikke skal sidde en helt våd dej på pinden når den tages op. Hvis de har fået for lidt vil de også falde sammen på midten når de kommer ud af ovnen. 

Pisk smør og flormelis luftigt. Tilsæt mælk undervejs - ikke for meget af gangen, sørg for at massen ikke bliver flydende. Essens og farve tilsættes - smag til om der er nok smag. Find din sprøjtepose eller en frysepose frem med den ønskede tyl. Fyld den op og sprøjt på kagerne.

Opskriften stammer fra Annettes kager som har nogle rigtig fine ting på både blog og sin shop. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar